Címlap Nagyvilág

Kiadványaink

Névjegy

Radio Romano

Lovaricko shibako grizhipe

Archív

Közös Út Baráti Kör

Csatka

Rostás-Farkas György

Blog

CTMT videók

GTranslate

 

Közös Út Baráti Kör

Nagyvilág
Felvidék a Klebelsberg Kultúrkúriában PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. november 21. hétfő, 14:17

Budapest patinás második kerületében működő Klebelsberg Kultúrkúria Kárpát-medencei magyar közösségeket bemutató sorozatot indított, elsőként Felvidék kapott meghívást, a szervezésre Pogány Erzsébetet, a Felvidék.ma hírportál igazgatóját kérték fel.

Bővebben...
 
Virtuális Magyarság Háza PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. november 15. kedd, 14:09

A Virtuális Magyarság Háza egy információs és közösségi portál. Összefogja a Föld egész területén megtalálható Magyar Házakat, kulturális intézményeket és magyaroknak szóló hírportálokat. Az országhatáron belül és kívül élő magyarok gyorsan, egyszerűen értesülhetnek a világon bárhol zajló kulturális rendezvényekről, oktatási programokról, őket érintő hírekről. A honlapon az egyes Magyar Házak nem csak passzív tagok, hanem párbeszéd zajlik közöttük, és folyamatosan építik a közösséget. A legmodernebb internetes technológiák segítségével hozzászólhatnak és megoszthatják az eseményeket egymás között. Ugyanerre lehetőségük lesz házzal nem rendelkező regisztrált felhasználóknak is.

Módosítás dátuma: 2011. november 15. kedd, 14:42
Bővebben...
 
Cziffra György emlékezete PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. november 03. csütörtök, 22:42

Kilencven éve, 1921. november 5-én született Budapesten Cziffra György zongoraművész.Roma zenészcsaládból származott, gyermekéveit egy nyomorúságos angyalföldi barakktelepen töltötte. Tehetségét cimbalmos édesapja ismerte fel, Cziffra csodagyerekként már ötéves korában cirkuszban zongorázott.

Bővebben...
 
A Fények Ünnepe PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. október 02. vasárnap, 10:30

Indiában és a világszerte élő indiaiak számára a Diwali, a Fények Ünnepe, az indiai újév kezdete, olyan, mint nálunk a Szilveszter, talán kevesebb alkohollal, de féktelen jókedvvel. E fényárban úszó ünnepet üli október 13-án a Merlinben az IndiaFest, töméntelen vidámsággal, az indiai kultúra széles spektrumával.

Módosítás dátuma: 2011. október 02. vasárnap, 10:36
Bővebben...
 
A fiatalok nem szeretik a kisebbségeket? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. szeptember 23. péntek, 17:30

A Szerbiai Helsinki Bizottság megbízásából végzett felmérések eredményei azt mutatják, hogy a középiskolások többnyire konzervatív nézeteket vallanak, soviniszták és rendkívüli módon homofóbok. Marija Radoman, az Álláspontok és értékorientációk a szerbiai középiskolásoknál elnevezésű kutatás szerzője azt mondja, ezek az eredmények senkit nem kell, hogy meglepjenek. A megkérdezettek 60 százaléka tanúsított erősebb vagy mérsékeltebb homofób magatartást, a romákkal szembeni soviniszta magatartás viszont az ankéttal felölelt tanulók közel 70 százalékát jellemezte. A „szerb ellenségek” top listáján az albánok állnak az első helyen.

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 23. péntek, 18:34
Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

8. oldal / 17
Copyright © 2018 Kethano Drom - Közös Út. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
 

Tehetség

Örökségünk nyomában

PTK roma tananyagok

Emlékezet

Portré

Közös Út a Facebookon

Mottó


„A cigány kultúrának intézményekre van szüksége...
Én ezt egy kulturális autonómia intézményrendszerén belül képzelem el, amely nem szavakból, hanem láncszemként egymáshoz kapcsolódó intézményekből állna.”

***

Részlet Orbán Viktornak  2008. április 11-én elhangzott beszédéből.


 

Civilhang

SZEMlélek

Galéria