Címlap Cikkajánló

Lovaricko shibako grizhipe

Kiadványaink

Radio Romano

Archív

Csatka

Közös Út Baráti Kör

Blog

Névjegy

Gindima

Tumencaj muro dyi sagda. Te na bisterdyon pa jekhavreste, zhikaj e luma luma avla,..

http://rfgy.blog.hu/

Portré

Rostás-Farkas György

CTMT videók

GTranslate

 

Rólunk

vélemény
"Hol van a cigány értelmiség?" PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. június 09. csütörtök, 12:53

"Az EU roma-keretstratégiája alapvető hiányosságának azt tartom, hogy nem épít a cigányság részvételére."- fogalmazott újságírói kérdésre Tőkés László, aki a napokban Békéscsabán járt. Az Európai Parlament alelnöke a Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Zenei Fesztivál fővédnökeként látogatott a megyeszékhelyre. A Hír6 portál számára dr. Dányi László készített interjút, az alábbiakban ebből idézünk:

Módosítás dátuma: 2011. június 09. csütörtök, 22:36
Bővebben...
 
Reményrajz PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. június 05. vasárnap, 16:56

Cikkajánló /168 óra/ Reményrajz: "Ritók Nóra keveset beszél a cigányok integrációjáról és a rasszizmusról, viszont pontosan tudja, hogy a kis bihari falvakban melyik utcába kellene visszakötni a vizet, hol született kisbaba, akinek ruhára lesz szüksége. Bő évtizede Berettyóújfaluban alapítványi keretek között művészetoktatási intézményt hozott létre, de rájött, hiába a remek pedagógiai módszerek, ha otthon se villany, se ágy, se édesapa.

Módosítás dátuma: 2011. június 05. vasárnap, 17:22
Bővebben...
 
Az IMF, mi és az oroszok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dr.Lentner Csaba   
2011. június 04. szombat, 23:53

Cikkajánló/Magyar Hírlap/ Lentner Csaba : "Az 1970-es évekre a szocialista tervgazdasági rendszer belső erőforrás-tartalékai kimerültek. Lehetetlenné vált a gazdasági növekedés és az életszínvonal fenntartása. A korabeli vezetés külső hitelek felvételével próbálta a hiányzó forrásokat pótolni. Harminc éve sikerült felvételt nyerni a Nemzetközi Valutaalapba is, így a hitelekhez még könnyebben hozzájutottunk.

Módosítás dátuma: 2011. június 04. szombat, 23:58
Bővebben...
 
Demográfia: romák Szlovákiában PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. június 04. szombat, 23:15

"Összességében növekvő lélekszám, gyarapodó roma populáció, csökkenő magyarság – feltehetően ezt fogja kimutatni a 2011-es népszámlálás országos eredménye. Kérdéses, milyen arányú lesz a magyarság csökkenése, szakemberek szerint ez részben a romák számának a növekedésétől is függ". Részben a romák számának alakulásától is függ, hogyan változik meg az idei népszámlálás eredménye alapján a magyarok aránya Szlovákiában - írja az Új Szó című pozsonyi magyar napilap.

Bővebben...
 
Szegregáció vagy szülői igény? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. május 31. kedd, 08:59

Cikkajánló: nol.hu / Hogy lenne ez szegregáció? : Miközben Nyíregyházán gazdaságosságra hivatkozva átszervezés címszó alatt sorra zárják be az általános iskolákat, egyet mégis újranyitnak. A cigány származású gyerekeknek. A Magyar Görögkatolikus Egyház ugyanis átveszi azt a 2007-ben bezárt iskolát, amelyet a város épp azért szüntetett meg, mert az szegregált, sértette a roma gyerekek esélyegyenlőséghez, oktatáshoz való jogát.

Módosítás dátuma: 2011. június 02. csütörtök, 11:40
Bővebben...
 
Amíg föl nem merült a cigánykérdés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Lengyel László   
2011. május 30. hétfő, 09:20

1985 júniusában, a monori kempingben gyűlésező ellenzékiek mindaddig békésen beszélgettek, amíg föl nem merült a cigánykérdés. Ordítozni kezdtek a felhevült értelmiségiek között: hogyan kezeljük a cigánykérdést? Én már akkor is azt gondoltam, hogy a megoldás az amerikai feketék kérdéséhez hasonlít legjobban. Az államnak az oktatási rendszeren keresztül a közalkalmazotti szféra munkaerőpiacára kell képeznie a roma lányokat és fiúkat, vagyis célzott neveléssel, pozitív diszkriminációval óvónővé, tanítóvá, tanárrá, ápolónővé, katonává, rendőrré, tűzoltóvá, vasutassá, postássá.

Módosítás dátuma: 2011. május 30. hétfő, 09:42
Bővebben...
 
«ElsőElőző212223242526272829KövetkezőUtolsó»

26. oldal / 29
Copyright © 2024 Kethano Drom - Közös Út. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
 

Tehetség

Örökségünk nyomában

PTK roma tananyagok

Emlékezet

Portré

Közös Út a Facebookon

Mottó


„A cigány kultúrának intézményekre van szüksége...
Én ezt egy kulturális autonómia intézményrendszerén belül képzelem el, amely nem szavakból, hanem láncszemként egymáshoz kapcsolódó intézményekből állna.”

***

Részlet Orbán Viktornak  2008. április 11-én elhangzott beszédéből.


 

Civilhang

SZEMlélek

Galéria