Címlap Irodalom

Kiadványaink

Névjegy

Radio Romano

Lovaricko shibako grizhipe

Archív

Közös Út Baráti Kör

Csatka

Rostás-Farkas György

Blog

CTMT videók

GTranslate

 

Közös Út Baráti Kör

Irodalom


Gyuri, költő vagy PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Rostás Farkas György   
2016. július 29. péntek, 09:19

Történt egyszer, nagyon régen, ott Újkígyóson, ahol megláttam a napvilágot, ahol engem nagyon szerettek, és mindig szeretettel fogadtak. Azóta nagyon hosszú idő telt el, és mindig szeretettel gondolok vissza játszótársaimra, pajtásaimra, Domokos Pistára, Pallér Pityura, és még nagyon hosszú a sor.

Módosítás dátuma: 2016. július 29. péntek, 17:55
Bővebben...
 
Miért Petőfi? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Rostás - Farkas György   
2016. május 10. kedd, 13:46

Az életem egyik legemlékezetesebb, talán a legszebb napja az, amit most felidézek.

Mindig ünnepnap volt, amikor édesanyámmal, Csabára (Békéscsaba) mehettem, elkísérhettem őt cserépedényeket vásárolni. Azzal kereskedett ugyanis a falvakban.

Bővebben...
 
Munkanélküli író PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dinók Zoltán   
2016. április 28. csütörtök, 18:58

Már fel-alá járkált a szobájában. Lapját várta, amelyben elbeszélése jelent meg. Tizenegy és egy között szokott a postás jönni. Tiszta ideg volt, munkanélküli volt, a négy fal között alkotott, úgy gondolta hogy amiért megdolgozik, azért jár is az eredmény. Vagyis hogy a postás házhoz szállítsa a lapot. Dél körül már lement a ládát megnézni. Ám nincs benne semmi. Így várakozik egyig, ám a postást nem látta. Csak éppen nem láthatta, ugyanis számára levelet mégse hozott. Milyen mérges volt Ödön! A segélye kevés volt. Anyjával élt együtt a létminimum alatt. Barbara azt mondta neki:

Bővebben...
 
Múltunk, jelenünk, jövőnk PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kővári Liliána   
2016. február 19. péntek, 11:06

Múlt

Csütörtök este van, nemrég értem haza az iskolából. Öreganyám szokás szerint hozza a formáját. Üvölt, a dobhártyám majd kiszakad, és felesleges hülyeségekkel nyúz. Ma felettébb jól telt el a napon, s mégis minden egyes napomon ott van a bélyeg, a c mely talán a homlokomra nincs kiírva, de mégis megvető pillantásokkal és fülsértő obszcén szavakkal illetik testvéreimet. Azokat az embereket, akik ugyanolyan emberek, mint te vagy akár más ezen a bolygón és nincs egyéb bűnük, csak az, hogy annak születtek aminek, CIGÁNYNAK. Minden egyes nap, mikor egy ismeretlen magyar ember szemébe tekintek, felvetődik a kérdés…Cigánynak lenni nem erény és nem megtiszteltetés mások szerint. s én  csak azt tudom mondani, hogy szeretek az lenni, aki, és ami vagyok. Büszke vagyok arra, hogy más vagyok.

Bővebben...
 
Kiskunlacházától Bergen-Belsenig PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Acélné (Kelemen) Weitzenfeld Éva   
2015. november 09. hétfő, 17:30

Acélné (Kelemen) Weitzenfeld Éva visszaemlékezése

1944. március 19-én vasárnap délelőtt Jolival elmentünk a Szépművészeti Múzeumba egy Munkácsy kiállításra. Boldog voltam, napsütéses idő volt, és előtte való napon Kálmán Évivel a Radius moziban az Első randevú című francia filmet láttuk Danielle Darrieux-vel a főszerepben. Ekkor még nem gondoltam, milyen hosszú idő fog elmúlni a következő mozi és képkiállítás megtekintéséig. Az sem jutott eszembe, hogy ezek a kis örömök mennyire nem számítanak, ha az ember nyomorult.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

2. oldal / 10
Copyright © 2018 Kethano Drom - Közös Út. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
 

Tehetség

Örökségünk nyomában

PTK roma tananyagok

Emlékezet

Portré

Közös Út a Facebookon

Mottó


„A cigány kultúrának intézményekre van szüksége...
Én ezt egy kulturális autonómia intézményrendszerén belül képzelem el, amely nem szavakból, hanem láncszemként egymáshoz kapcsolódó intézményekből állna.”

***

Részlet Orbán Viktornak  2008. április 11-én elhangzott beszédéből.


 

Civilhang

SZEMlélek

Galéria