Címlap Irodalom

Kiadványaink

Névjegy

Radio Romano

Lovaricko shibako grizhipe

Archív

Közös Út Baráti Kör

Csatka

Rostás-Farkas György

Blog

CTMT videók

GTranslate

 

Közös Út Baráti Kör

Irodalom


Isten bal és jobb zsebe PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Ruva Farkas Pál   
2012. március 16. péntek, 20:19

Kedves Péli Tamás! (Pélivo)

Amióta itt hagytál minket, és elmentél apáink után – hát szó, ami szó, nagyon megváltoztak a dolgok mifelénk. Igaz, már akkor sem mentek túl fényesen, de azért még bizakodtunk, hisz a remény hal meg utoljára. Szokták mondani, hogy lesz az még másképpen is. Már ami a politikát illeti. Mert ugye bizakodtunk, már az akkor is a szűken mért alternatívák között.

Bővebben...
 
Zátonyra futva PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Harangozó Imre   
2012. március 09. péntek, 12:29

Keresem azt az okot, ami ide vezetett. Újra és újra belebotlok egy olyan sajátosságba, amely megítélésem szerint a legfontosabb okok között szerepelhet, jelesül az a tény, hogy nem tudok s talán nem is akarok „embert” szolgálni. Amióta az eszemet tudom, mindig „ügyek” mellé álltam, vagy éppen nem álltam oda.

Módosítás dátuma: 2012. március 09. péntek, 12:40
Bővebben...
 
Munkanélküliek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dinók Zoltán   
2012. február 03. péntek, 14:58

Az ivóban szorosan egymás mellett ültek a pultnál. Mindegyik csak a rendszert kritizálta. Jobb dolguk sem volt. Egyikük Tóth Sándor író is volt, a másik kettő meg lakatos. De ők is művelt emberek voltak. Javíthatatlan idealisták.

Bővebben...
 
Vén bolond kertet csinál PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Lukáts János   
2012. január 16. hétfő, 21:15

 

A ház mögött a telek - akár a börtönudvar. Magas téglakerítés, omló vakolat, cementdarabok a földbe taposva. Nyomorult fűcsomó kettő-három, ha át bírt vergődni a törmeléken. Az öreg ott állt az udvar bejáratánál, a kezében vödörrel. A földszinti lakás ablakában a házmester, két kezét a zsebébe dugta. Az öreg vízkarikákat meg nyolcasokat locsolt az udvar porába, amíg tartott a vízből. Amikor a vödör kiürült, az öreg visszaindult az udvari ajtó felé. Ekkor látta meg a házmestert.

Bővebben...
 
Gadzhoro PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Rostás - Farkas György   
2012. január 03. kedd, 22:08

A cigányok Debrecen környékén jártak. Volt a karavánban egy kicsit bolondos fiatal pár. Született egy nagyon szép kisgyerekük. Az asszony kéregetni járt a házakhoz, vitte magával a kisgyerekét is. Benyitott az egyik parasztházba. Egy ember rohant feléje baltával a kezében, és kiabált:- Takarodj innen ki! - és a baltát hozzájuk vágta.
A balta eltalálta a kisgyereket, és azonnal meghalt. A szegény asszony kirohant a házból, meg sem állt a cigánytáborig. Szegény cigányasszony, mi mást tehetett volna? Ő is, meg az ura is, bánatbetegek lettek. A gyereket szépen eltemették. Az asszony a haját, ruháját tépte fájdalmában. Majd pár nap múlva, mikor a fiatalok megnyugodtak, a karaván tovább haladt.

Módosítás dátuma: 2012. január 03. kedd, 22:15
Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

6. oldal / 10
Copyright © 2018 Kethano Drom - Közös Út. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
 

Tehetség

Örökségünk nyomában

PTK roma tananyagok

Emlékezet

Portré

Közös Út a Facebookon

Mottó


„A cigány kultúrának intézményekre van szüksége...
Én ezt egy kulturális autonómia intézményrendszerén belül képzelem el, amely nem szavakból, hanem láncszemként egymáshoz kapcsolódó intézményekből állna.”

***

Részlet Orbán Viktornak  2008. április 11-én elhangzott beszédéből.


 

Civilhang

SZEMlélek

Galéria