Címlap Romastratégia

Kiadványaink

Névjegy

Radio Romano

Lovaricko shibako grizhipe

Archív

Közös Út Baráti Kör

Csatka

Rostás-Farkas György

Blog

CTMT videók

GTranslate

 

Közös Út Baráti Kör

Felzárkózás
A cigánypolitika nemzetstratégiai kérdés

By Administrator, on 21-07-2011 17:18

Egy erős nemzet elképzelhetetlen sikeres cigányintegráció nélkül: A magyarországi cigánypolitika nem lehet csupán szociális vagy úgymond közbiztonsági kérdés, hanem nagyon fontos nemzetstratégiai kérdés is, egy erős nemzet elképzelhetetlen sikeres cigányintegráció nélkül - fejtette ki csütörtökön Tusnádfürdőn az MTI-nek Balog Zoltán.

User comments Read more...
PDF Nyomtatás E-mail
Módosítás dátuma: 2011. július 24. vasárnap, 18:49
 
Az EU-elnökség és a magyar belpolitika

By Administrator, on 05-07-2011 18:51

A magyar elnökség megítélését hosszabb időtávlatban lehet igazából objektívan elvégezni, amikor már látjuk az utódok teljesítményét.Rendkívüli volt a magyar európai uniós elnökség fél éve – abban az értelemben legalábbis mindenképpen, hogy Magyarország először töltötte be az Európai Unió tanácsának soros elnöki tisztét. 2011 első félévének belpolitikájára mégsem az EU-elnökség, hanem az alkotmányozás, valamint a Széll Kálmán-terv és a konvergenciaprogramban eltervezett kormányzati intézkedések vitája és azok jogszabályokba foglalásának folyamata nyomta rá leginkább a bélyegét.

User comments Read more...
PDF Nyomtatás E-mail
Módosítás dátuma: 2011. október 15. szombat, 09:58
 
A romáknak is részt kell venniük a saját felzárkóztatásukban

By Administrator, on 05-07-2011 18:04

Nemcsak emberi jogi, diszkriminációs szempontból kell vizsgálni a romák integrációját, hanem szociális és gazdasági szempontból is - mondta Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár  július 5-én ,kedden Budapesten. Az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottságának ülésén az államtitkár kifejtette: Magyarország EU-elnöksége alatt saját kezdeményezéseként állt a roma keretstratégia megvalósításának élére, és a félév végére elismerés és siker jellemezte a munkáját.

User comments Read more...
PDF Nyomtatás E-mail
Módosítás dátuma: 2011. július 23. szombat, 11:13
 
10-12 millió uniós polgár sorsáról van szó

By Administrator, on 26-06-2011 22:20

Fél év, vagyis 26 hét alatt legalább 26 cigánytelepi látogatás – ez volt a célja Balog Zoltán államtitkárnak, aki reméli, hogy lesz majd olyan utódja, aki ezt a rekordot nem tudja túlszárnyalni – mert addigra már nem lesznek cigánytelepek. Ehhez járulhat hozzá a romastratégia, amelynek elkészültét a kormány uniós elnökségünk egyik nagy eredményeként értékelte.

User comments Read more...
PDF Nyomtatás E-mail
 
A cigányoknak is tenniük kell az integrációért!

By Administrator, on 19-06-2011 21:38

Felerészben maguké a romáké a felelősség az integráció sikeréért - vélekedett Járóka Lívia európai parlamenti képviselő egy pénteki osztrák napilapban megjelent interjúban. A szegénység nem hagyomány, hanem állapot, amelyből mindenki ki akar kerülni - szögezte le a néppárti uniós képviselőcsoporthoz tartozó, fideszes politikus, az Európai Parlament egyetlen roma tagja. - Másrészről az integráció nehéz, hosszú folyamat, amelynek két oldala van - tette hozzá a Der Standardnak nyilatkozva.

User comments Read more...
PDF Nyomtatás E-mail
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

6. oldal / 14
Copyright © 2018 Kethano Drom - Közös Út. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
 

Tehetség

Örökségünk nyomában

PTK roma tananyagok

Emlékezet

Portré

Közös Út a Facebookon

Mottó


„A cigány kultúrának intézményekre van szüksége...
Én ezt egy kulturális autonómia intézményrendszerén belül képzelem el, amely nem szavakból, hanem láncszemként egymáshoz kapcsolódó intézményekből állna.”

***

Részlet Orbán Viktornak  2008. április 11-én elhangzott beszédéből.


 

Civilhang

SZEMlélek

Galéria