Címlap Könyvajánló

Lovaricko shibako grizhipe

Kiadványaink

Radio Romano

Archív

Csatka

Közös Út Baráti Kör

Blog

Névjegy

Gindima

Tumencaj muro dyi sagda. Te na bisterdyon pa jekhavreste, zhikaj e luma luma avla,..

http://rfgy.blog.hu/

Portré

Rostás-Farkas György

CTMT videók

GTranslate

 

Rólunk

Általános
Cigánypasztorációs kézikönyv PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2019. november 15. péntek, 17:41

A társadalmi felzárkózást segítő, hiánypótló, úttörő jellegű kiadványt jelentetett meg a Boldog Ceferino Intézet .A kötet a roma identitásról és kultúráról, oktatásról, szentségi életről, munkahelyteremtésről, együttműködésről, evangelizációról, missziós lelkületről szól, és egyúttal a karitatív segítségnyújtás útjaira is útmutatót ad. A könyvet Székely János szombathelyi megyés püspök és Szabó László SchP mutatta be november 11-én, Kazincbarcikán.

Módosítás dátuma: 2019. november 15. péntek, 17:51
Bővebben...
 
Napút - Roma szám - 2018 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2019. január 18. péntek, 18:11

Az elmúlt év nyarán jelent meg a Napút folyóiratnak a cigány kultúrával, közélettel foglalkozó száma, melyet a csatolt pdf mellékletben teljes terjedelemben olvashatnak.

Attachments:
Download this file (naput195 (2) (1).pdf)naput195 (2) (1).pdf[ ]5404 Kb
Módosítás dátuma: 2019. január 18. péntek, 18:22
Bővebben...
 
Fotelmesék PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Radics Renáta   
2018. május 21. hétfő, 17:12

Régen, amikor még nem a számítógép, tv vagy mobiltelefon adta a legtöbb mesét a gyermekeknek, a szüleik, nagyszüleik köré gyűltek, akik fotelben ülve mondtak történeteket gyermekkorukról, vagy olvastak meséket kedvenc könyveikből.

Ezek az alkalmak közelebb hozták egymáshoz a családtagokat, s nagy lehetőséget nyújtottak a gyermeki fantázia kibontakoztatásához. Az ilyen meghitt és csodálatos kalandozásokhoz kínálom szeretettel meséimet, melyek többsége a magyar népmesék stílusában íródott.

Így aztán nem hiányozhat belőlük a szeretet, a tréfa, s az életre szóló tanulságok sora. Kondora Beáta barátságos, kedves rajzai gazdagítják a történeteket.

Örömteli mesélést és mesehallgatást kívánunk!

Módosítás dátuma: 2018. május 21. hétfő, 17:26
Bővebben...
 
Kasza alá érett - Ravasz József új könyvéről PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Pató Selam   
2016. december 03. szombat, 07:50

Szeretve Tisztelt Olvasó,

Ki most kézben tartja Ravasz József 12. önálló kötetét! Az Ön kezében most nem is csupán egy könyv nyugszik, hanem egy nyitott szív, az Időre kifeszített szövetével. Gondolatszálainak minden szava egy dobbanás -, 65 évnyi szívdobogás kvintesszenciája.

De még ennél is több: egy nép évszázadokon átperzselődő életérzése, melyet a költő önnön intellektusa fényével átvilágítva tár a világ elé. Mélységes mélyből táplálkozva, emocionálisan arra szegeződve, ahonnan elindult: a gyökerekhez, s még annál is messzebb, évtizedekkel, - századokkal; ugyanakkor olyan saját személyén túli aspektusba helyezkedve, ahonnan egyfajta idő-feletti látószögből tekinthet a múltba - jövőbe, az Idő zajló folyamába.

Módosítás dátuma: 2016. december 03. szombat, 08:07
Bővebben...
 
Roma holokauszt a Grábler-tónál PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2016. február 21. vasárnap, 22:02

A  hiánypótló mű  szerzője, Harmat József, fehérvári könyvtáros elmondása szerint azért kezdett a téma kutatásába, mert régóta érdekelte a cigányság élete.  Várpalota Székesfehérvár között naponta utazva a Grábler-tó mellett elhaladva egyre jobban érdekelte, hogy mi történt ott valójában. Ury János pétfürdői helytörténész volt az első az 1980-as években,  aki elkezdte kutatni a témát, azokat az információkat sikerült kiegészíteni és pontosítani. A könyv szerzőjét az foglalkoztatta, hogy miért történt, milyen előzmények, okok játszottak közre abban, hogy a XX. század legnagyobb cigánygyilkossága történt itt Várpalotán, a Grábler-tónál.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

1. oldal / 17
Copyright © 2024 Kethano Drom - Közös Út. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
 

Tehetség

Örökségünk nyomában

PTK roma tananyagok

Emlékezet

Portré

Közös Út a Facebookon

Mottó


„A cigány kultúrának intézményekre van szüksége...
Én ezt egy kulturális autonómia intézményrendszerén belül képzelem el, amely nem szavakból, hanem láncszemként egymáshoz kapcsolódó intézményekből állna.”

***

Részlet Orbán Viktornak  2008. április 11-én elhangzott beszédéből.


 

Civilhang

SZEMlélek

Galéria