Címlap Hírek Hírek röviden Ismét felvételt hirdet a Snétberger Tehetség Központ

Lovaricko shibako grizhipe

Kiadványaink

Radio Romano

Archív

Csatka

Közös Út Baráti Kör

Blog

Névjegy

Gindima

Tumencaj muro dyi sagda. Te na bisterdyon pa jekhavreste, zhikaj e luma luma avla,..

http://rfgy.blog.hu/

Portré

Rostás-Farkas György

CTMT videók

GTranslate

Rólunk

Ismét felvételt hirdet a Snétberger Tehetség Központ PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2014. február 06. csütörtök, 22:36

A világhírű gitárművész által alapított, Felsőörsön működő központ idén is várja a tehetséges fiatalokat nyári kurzusára.Az idén nyáron induló kurzusra február 28. és március 9. között tartanak meghallgatásokat Miskolcon, Salgótarjánban, Szegeden, Kecskeméten, Győrött, Kaposváron, Zalaegerszegen, Nyíregyházán, Budapesten és Felsőörsön. A fővárosi meghallgatás március 8-án, szombaton a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumban lesz.

A felhívás szerint azokat a 12-20 éves fiatalokat várják, akik gitáron (klasszikus, dzsessz, basszus), bőgőn, csellón, hegedűn, brácsán, cimbalmon, zongorán, ütős (dob, perka, darbuka) vagy fúvós (klarinét, trombita, szaxofon) hangszeren játszanak, nyitottak a dzsesszre, a világ- és klasszikus zenére. Szintén jelentkezhetnek, akik valamilyen hangszeren játszanak és emellett dzsesszéneket is szeretnének tanulni.

Az intézmény névadója és művészeti vezetője, Snétberger Ferenc Németországban élő világhírű gitárművész azt egy korábbi interjúban elmondta: arra törekednek, hogy az iskola szakemberei által nyújtott többirányú, angol és német nyelv tanulását is tartalmazó képzéssel minél gyorsabban továbbsegítsék a tehetségeket zenei szakiskolákba és felsőfokú intézményekbe Magyarországon és külföldön egyaránt, néhányan pedig Felsőörsről kikerülve a színpadon is azonnal megállják a helyüket.

Az elmúlt három évben többen sikerrel felvételiztek hazai zeneművészeti főiskolára, a bécsi főiskolára. Az elmúlt tanévben Snétberger mellett olyan oktatók tanítottak Felsőörsön, mint például László Attila (gitár), Bacsó Kristóf (szaxofon) Lantos Zoltán (dzsesszhegedű), Barcza Horváth József (basszusgitár, bőgő), Lamm Dávid (gitár), Mohay András (dob), Muck Ferenc (szaxofon), Szakcsi Lakatos Béla (dzsesszzongora) vagy Szőke Nikoletta (dzsesszének).

A Snétberger Zenei Tehetség Központ 2011 nyarán nyitotta meg kapuit a Balaton-felvidéken, Felsőörsön a magyar és a norvég állam támogatásának köszönhetően. A központ hátrányos helyzetű roma tanítványai bentlakásos képzési formában évi 12 hetet eltöltve tanulnak Felsőörsön.

A Snétberger Zenei Tehetség Központ meghallgatásaira a www.snetbergerkozpont.hu-n található űrlap kitöltésével lehet jelentkezni. A diákok videofelvételt vagy hanganyagot is küldhetnek magukról, amelyen kíséret nélkül zenélnek.

 

 
Copyright © 2024 Kethano Drom - Közös Út. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
 

Tehetség

Örökségünk nyomában

PTK roma tananyagok

Emlékezet

Portré

Közös Út a Facebookon

Mottó


„A cigány kultúrának intézményekre van szüksége...
Én ezt egy kulturális autonómia intézményrendszerén belül képzelem el, amely nem szavakból, hanem láncszemként egymáshoz kapcsolódó intézményekből állna.”

***

Részlet Orbán Viktornak  2008. április 11-én elhangzott beszédéből.


 

Civilhang

SZEMlélek

Galéria