Címlap Jegyzet jegyzet Esélyesek és csalódottak

Lovaricko shibako grizhipe

Kiadványaink

Radio Romano

Archív

Csatka

Közös Út Baráti Kör

Blog

Névjegy

Gindima

Tumencaj muro dyi sagda. Te na bisterdyon pa jekhavreste, zhikaj e luma luma avla,..

http://rfgy.blog.hu/

Portré

Rostás-Farkas György

CTMT videók

GTranslate

 

Rólunk

Esélyesek és csalódottak PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szalóczi Katalin   
2013. február 07. csütörtök, 14:53

Többféle, a romák esélyét növelő program is fut az országban. Az egyik az Országos Roma Önkormányzat kiemelt projektje, amelyet országos körút során ismertetnek meg a lehetséges pályázókkal: cigányságukat („Maradjunk cigányok!”, indítványozta a miskolci állomáson az elnök) felvállaló, a legalább 15 hónapnyi foglalkoztatás reményében a célzott képzésre jelentkező lányokkal, asszonyokkal. 

Az eddigi állomáshelyeken sok volt az érdeklődő: jóval több, mint ahányan valóban esélyt kaphatnak. Hát még ha híre megy! Pedig annak is oka van, hogy eddig óvatos volt a toborzás. Ha túl nagy dobra nem verik, azzal jár: minél több a kipergő, annál több lesz a csalódott – köztük a sokadszor csalódott roma nő. Hiszen az országban összesen ezren érezhetik magukat kiválasztottaknak.

Aki túljut a szűrőn, már a képzés során is több pénzt kap, mint teljes munkaidős közfoglalkoztatottként, s ez önmagában is csáberő. Ekkora merítés esetén nem létezik igazságos szűrés. Ám remélhető: nem azok maradnak fenn, akik főleg ebben látják a programban rejlő esélyt. Már eddig is kitűnt: a jelöltek között nagyok a különbségek. S talán a csalódásra ítéltek is belátják: esélyesebbek azok, akik eljutottak odáig: mi az, amivel foglalkozni szeretnének.

mon.hu

 
Copyright © 2024 Kethano Drom - Közös Út. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
 

Tehetség

Örökségünk nyomában

PTK roma tananyagok

Emlékezet

Portré

Közös Út a Facebookon

Mottó


„A cigány kultúrának intézményekre van szüksége...
Én ezt egy kulturális autonómia intézményrendszerén belül képzelem el, amely nem szavakból, hanem láncszemként egymáshoz kapcsolódó intézményekből állna.”

***

Részlet Orbán Viktornak  2008. április 11-én elhangzott beszédéből.


 

Civilhang

SZEMlélek

Galéria