Címlap CTMT Programok, események Felvidéken jártak a Kethano Drom szerkesztői

Lovaricko shibako grizhipe

Kiadványaink

Radio Romano

Archív

Csatka

Közös Út Baráti Kör

Blog

Névjegy

Gindima

Tumencaj muro dyi sagda. Te na bisterdyon pa jekhavreste, zhikaj e luma luma avla,..

http://rfgy.blog.hu/

Portré

Rostás-Farkas György

CTMT videók

GTranslate

 

Rólunk

Felvidéken jártak a Kethano Drom szerkesztői PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. október 02. kedd, 22:16

A Felvidéken jártak a Kethano Drom roma magazin szerkesztői, és megállapodást kötöttek a Felvidék.ma hírportál szerkesztőségével, egymás kölcsönös tájékoztatásáról.

A Közös Út - Kethano Drom roma magazin alapító főszerkesztője, Rostás-Farkas György József Attila-díjas író  és Fialovszky Magda főszerkesztő-helyettes  Duray Miklós politikus-közíró, a Szövetség a Közös Célokért társulás elnökének meghívására érkeztek Felvidékre. A Szövetség a Közös Célokért társulás működteti az első szlovákiai magyar hírportált, a nemzeti elkötelezettségű www.felvidek.ma  internetes napilapot, amelynek felelős kiadójával, Pogány Erzsébettel is tárgyaltak.

A megbeszélés eredményeként október 1-jén megállapodtak abban, hogy a Felvidék.ma szerkesztői bővítik a portál profilját, és ezután  rendszeresen foglalkoznak a Szlovákiában élő romákkal kapcsolatos hírekkel, eseményekkel is.

Rostás-Farkas György, aki egyben a Cigány Tudományos és Művészeti Társaság (CTMT) elnöke, felajánlotta a szervezet szakmai segítségét a portált működtető társulásnak.

A CTMT adja ki a Közös Út - Kethano Drom roma magazint, amely negyedévenként jelenik meg magyar és cigány nyelven.

Több éve működtetik a www.kethanodrom.hu portált, amely a romákkal kapcsolatos aktualitásokról ad hírt, emellett folyamatosan figyelemmel kíséri a cigányság kultúrájával kapcsolatos eseményeket, ismeretterjesztő jelleggel feldolgozza a témában születő publikációkat, tanulmányokat.

Csatlakozik a portálhoz a CTMT videó-műhely, amely rövid tudósításokkal és a cigány kultúrát bemutató rövid filmekkel gazdagítja a honlap kínálatát.

A budapesti vendégek többek közt megtekintették a bősi vízi erőmű környékét, az erőmű építése miatt, a felvízi csatornával elzárt három csallóközi falut, a Dunacsúnyon működő Danubiana kortárs galériát és ismerkedtek Pozsony történelmi nevezetességeivel, az Óvárossal és a pozsonyi várral.

Bővebben a Felvidék.ma portálról: http://www.felvidek.ma/


(kethanodrom szerk.)

Módosítás dátuma: 2012. október 02. kedd, 22:51
 
Copyright © 2024 Kethano Drom - Közös Út. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
 

Tehetség

Örökségünk nyomában

PTK roma tananyagok

Emlékezet

Portré

Közös Út a Facebookon

Mottó


„A cigány kultúrának intézményekre van szüksége...
Én ezt egy kulturális autonómia intézményrendszerén belül képzelem el, amely nem szavakból, hanem láncszemként egymáshoz kapcsolódó intézményekből állna.”

***

Részlet Orbán Viktornak  2008. április 11-én elhangzott beszédéből.


 

Civilhang

SZEMlélek

Galéria