Címlap Ami a lapból kimaradt... Megjelent a Közös Út legújabb száma

Lovaricko shibako grizhipe

Kiadványaink

Radio Romano

Archív

Csatka

Közös Út Baráti Kör

Blog

Névjegy

Gindima

Tumencaj muro dyi sagda. Te na bisterdyon pa jekhavreste, zhikaj e luma luma avla,..

http://rfgy.blog.hu/

Portré

Rostás-Farkas György

CTMT videók

GTranslate

 

Rólunk

Megjelent a Közös Út legújabb száma PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. július 19. csütörtök, 07:25

Megjelent a Közös Út - Kethano Drom legújabb száma. Idén lenne 80 éves Antall József - olvashatjuk a lap beköszönőjében. A folyóiratban több emlékező cikk is foglalkozik a Közös Út alapításában is meghatározó szerepet vállalt miniszterelnök személyével, pályafutásával. Az oktatás és az iskolai kirekesztés a témája Lakatos Klára írásának, aki több mint húsz éve foglalkozik cigány gyermekek oktatásával, klubok és képzőművészeti műhelyek szervezésével.

A kultúra és az irodalom jövője ihlette Sárközi László Spíró Györggyel készített interjúját, melynek első részletét közli a lap. Elgondolkodtató, filozófikus mélységű írást olvashatunk Halák László tollából, az örökkévaló és a mulandó örök dillemájáról.

Lukáts János Vén bolond kertet csinál című elbeszélése a betonrengetegbe zárt vidéki életnek és szabadságvágynak ad hangot, míg Farkas Kálmán Boldogtalanságra ítélve című önéletrajzi ihletésű írásának részlete a szegénység és kirekesztés soha nem feledhető, megrázó élményéről vall.

A cigány nyelvű írások között Ricardo Iglesias, Ruzdija Ruso Sejdović, Bajram Haliti, Tera Fabianova, Rajko Djuric, Pató Selam és ifj. Rostás Farkas György, Roman Petar. Demir Aliev verseit, fordításait olvashatjuk.

Több tematikus versösszeállítás is helyet kapott az újságban; Jókai Anna, Kányádi Sándor ars poétikus versei, vagy a kortárs cigány költőket és a fiatal tehetségeket bemutató oldalak. Szó esik még arról is, mi az, ami ingyen kapható ma Magyarországon.

Gergely Dezső teológus állandó rovatában ezúttal a jezsuita romapasztorációs műhellyel foglalkozik. Végezetül több oldalas összeállításban számolunk be a Közös út - Kethano Drom Baráti Körének megalakulásáról.

 

Az újság megrendelhető szerkesztőségünk címén: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Ára: 550.- Ft.

Bemutató videó: http://www.youtube.com/watch?v=MLE88iUsFjQ

 

 

Módosítás dátuma: 2012. július 19. csütörtök, 09:18
 
Copyright © 2024 Kethano Drom - Közös Út. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
 

Tehetség

Örökségünk nyomában

PTK roma tananyagok

Emlékezet

Portré

Közös Út a Facebookon

Mottó


„A cigány kultúrának intézményekre van szüksége...
Én ezt egy kulturális autonómia intézményrendszerén belül képzelem el, amely nem szavakból, hanem láncszemként egymáshoz kapcsolódó intézményekből állna.”

***

Részlet Orbán Viktornak  2008. április 11-én elhangzott beszédéből.


 

Civilhang

SZEMlélek

Galéria