Lovaricko shibako grizhipe

Kiadványaink

Radio Romano

Archív

Csatka

Közös Út Baráti Kör

Blog

Névjegy

Gindima

Tumencaj muro dyi sagda. Te na bisterdyon pa jekhavreste, zhikaj e luma luma avla,..

http://rfgy.blog.hu/

Portré

Rostás-Farkas György

CTMT videók

GTranslate

 

Rólunk

Megvalósul az évezredes közös álom

By Administrator, on 14-01-2011 16:54

Magyarország az Európai Unió soros elnöke 2011. január 1-től. Dr. Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke 2011. január 6-án hivatalosan átvette az elnökségi megbízatást- és az EU-s zászlót.
2011. január 7-én Jose Barosso-val, az Európai Bizottság elnökével közösen tartott sajtótájékoztatón, a miniszterelnök úr bejelentette, hogy 2011. június elsejéig az Európa Tanács kérésére, Magyarország rendelkezni fog egy roma stratégiai programmal.


A magyar miniszterelnök kijelentette, hogy a magyarországi cigányság megérdemli, hogy egy integrált élet megbecsült formájával rendelkezzen.
Ennek érdekében a Cigány Írószövetség és Nemzeti (köz)Művelődési Társaság (CINKT) és a Roma Magyar Polgárjogi Mozgalom (RMPM) felhívással fordul a magyarországi cigány lakosokhoz, és a magyarországi cigány civilszervezetekhez, hogy csatlakozzon a  magyar kormányfő, Orbán Viktor miniszterelnök/ Európa Tanács soros elnök fenti kijelentésének megvalósításához.
Ahhoz, hogy 2011.június 1-ével, a soros mandátum lejártáig, egy olyan roma stratégiai programmal rendelkezzen Magyarország, amelyben egyértelműen érvényesül, elsősorban a szakmaiság, valamint a civil normakontroll, még soha nem látott összefogás szükségeltetik.
Tudva levő, hogy a Roma Évtized Program címszó alatt, a leköszönő kormányok 2002 óta rengeteg pénzt emésztettek fel a magyarországi cigányság felzárkóztatása címén, de a milliárdok eltűntek, a nyomor pedig maradt.
Meg kell, hogy említsem, hogy a Roma Integrációs Tanács (RIT) (2007. április 3-án alakult), amely a kormány munkáját volt hivatott segíteni (cigány civil szervezetek vezetőiből, és a kormány államtitkáraiból, és delegáltjaiból állt) kudarcot vallott, mert nem töltötte be küldetését, mert a kijelölt, és megfogalmazott feladatait és céljait nem valósította meg. Tudni kell, hogy a cigány szervezetek vezetői addig soha nem tapasztalt összefogása által megfogalmazott javaslatokból a kormány egyetlen egyet sem valósított meg.
Hiszem, hogy a keresztény lelkületű magyar kormány, a miniszterelnök, Dr. Orbán Viktor úrral az élén, a megnyomorított magyarországi cigányság életében hatékony változásokat fog megvalósítani, a magyarországi cigánysággal közösen kidolgozott roma stratégiai program megvalósításával.
Ezért kérem a jelenlevőket, valamint a magyarországi cigányság valamennyi lakosát, és a cigány civil szervezeteket, hogy támogassuk a miniszterelnök urat, és a kormányt, a roma program kidolgozásában, hogy végre megvalósulhasson államalkotó Szent István királyunk, és a magyarországi cigányság több mint ezer éves közös álma, hogy mi, magyarországi cigányok is otthon érezhessük magunkat teljes joggal és felkészült érdekképviselettel, a közös magyar hazában.
Hiszem, hogy ezt a munkát, és feladatot csak keresztény hittel, nép-nemzeti érzülettel és Isten áldásával lehet és szabad végrehajtani.

 

Ruva Pál,  újságíró, szociológus
a CINKT és az RMPM elnöke




   

Users' Comments  
 

Average user rating

 


Hozzszls
A hozzszlshoz be kell jelentkezni.
Belps vagy regisztrci szksges.

Mg nincs hozzszls



mXcomment 1.0.9 © 2007-2024 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved
PDF Nyomtatás E-mail
Módosítás dátuma: 2011. január 20. csütörtök, 16:56
 
Copyright © 2024 Kethano Drom - Közös Út. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
 

Tehetség

Örökségünk nyomában

PTK roma tananyagok

Emlékezet

Portré

Közös Út a Facebookon

Mottó


„A cigány kultúrának intézményekre van szüksége...
Én ezt egy kulturális autonómia intézményrendszerén belül képzelem el, amely nem szavakból, hanem láncszemként egymáshoz kapcsolódó intézményekből állna.”

***

Részlet Orbán Viktornak  2008. április 11-én elhangzott beszédéből.


 

Civilhang

SZEMlélek

Galéria