Lovaricko shibako grizhipe

Kiadványaink

Radio Romano

Archív

Csatka

Közös Út Baráti Kör

Blog

Névjegy

Gindima

Tumencaj muro dyi sagda. Te na bisterdyon pa jekhavreste, zhikaj e luma luma avla,..

http://rfgy.blog.hu/

Portré

Rostás-Farkas György

CTMT videók

GTranslate

 

Rólunk

A cigányoknak is tenniük kell az integrációért!

By Administrator, on 19-06-2011 21:38

Felerészben maguké a romáké a felelősség az integráció sikeréért - vélekedett Járóka Lívia európai parlamenti képviselő egy pénteki osztrák napilapban megjelent interjúban. A szegénység nem hagyomány, hanem állapot, amelyből mindenki ki akar kerülni - szögezte le a néppárti uniós képviselőcsoporthoz tartozó, fideszes politikus, az Európai Parlament egyetlen roma tagja. - Másrészről az integráció nehéz, hosszú folyamat, amelynek két oldala van - tette hozzá a Der Standardnak nyilatkozva.

Le kell győzni az apátiát
A képviselő úgy vélekedett, a sikerért a felelősség tíz százalékban terheli az Európai Uniót, húsz-húsz százalékban a kormányokat és a helyi hatóságokat, és felerészben magukat a romákat. - Ezért kell legyőznünk a reménytelenségből eredő apátiát - jelentette ki.
Járóka a készülő európai romastratégiáról többek között elmondta, hogy az egy újfajta ellenőrzési mechanizmust tartalmaz.

Van kiút a romáknak
Az Európai Bizottság és az Európai Alapjogi Ügynökség közvetlenül beterjesztésük után értékeli a nemzeti romastratégiákat, egységes és összehasonlítható mutatók alapján, s a későbbiekben évente jelentést tesznek a végrehajtásról a többi uniós intézménynek. Ezzel a módszerrel elérhető, hogy a nemzeti akciótervek összehangoltak legyenek és hogy a kormányok cselekvésre kényszerüljenek - mondta a képviselő. Járóka Lívia szerint egy sokoldalú és hosszútávú stratégia jöhet létre.

Az európai szintű romastratégia a magyar uniós elnökségi félév egyik fő célkitűzése. Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára szerdán Párizsban az MTI-nek nyilatkozva úgy vélekedett, kilencvenkilenc százalékban biztos, hogy a tagállamok állam- és kormányfői a félévet lezáró június 24-i értekezletükön elfogadják a keretstratégiát.
 
(Forrás:MTI)i

 

   

Users' Comments  
 

Average user rating

 


Hozzszls
A hozzszlshoz be kell jelentkezni.
Belps vagy regisztrci szksges.

Mg nincs hozzszls



mXcomment 1.0.9 © 2007-2024 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved
PDF Nyomtatás E-mail
 
Copyright © 2024 Kethano Drom - Közös Út. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
 

Tehetség

Örökségünk nyomában

PTK roma tananyagok

Emlékezet

Portré

Közös Út a Facebookon

Mottó


„A cigány kultúrának intézményekre van szüksége...
Én ezt egy kulturális autonómia intézményrendszerén belül képzelem el, amely nem szavakból, hanem láncszemként egymáshoz kapcsolódó intézményekből állna.”

***

Részlet Orbán Viktornak  2008. április 11-én elhangzott beszédéből.


 

Civilhang

SZEMlélek

Galéria